fbpx

NİÇİN BÜYÜK MARKALAR ANİMASYON VİDEOLARINI TERCİH EDİYOR?

animasyon reklam

Son yıllarda birçok ünlü markanın hikayelerini animasyon videoları ile anlatmasıyla beraber açıklayıcı animasyon videoları dünyada çok popüler hale geldi. Google, Amazon gibi markalar dijital pazarlamadaki en etkili yöntemlerden birinin animasyon videoları olduğunu düşünüyor.

Peki Neden?

Çünkü web sitelerine gelen ziyaretçilerin ilgilerini metin içerikler yerine video ile çekmek çok daha kolay.

Website Ziyaretçilerinizi Animasyon Videoları İle Karşılamanızın Faydaları

1. Anında Dikkat Çekme

İnternette gezen ortalama bir insanın dikkat süresi 8 saniyedir. Amacınız web sitenize giren bir kullanıcının dikkatini dağıtmadan ve sitenizden ayrılmadan önce hemen ilgisini çekmek ve web sitenizde tutmak olmalıdır. Animasyon videoları ile ziyaretçilerinize ürününüz veya hizmetinizle ilgili saniyeler içinde bilgiler verebilir ve ilgilerini çekebilirsiniz.

2. Yüksek Dönüşüm Oranları

Bütün pazarlama kampanyalarının amacı dönüşümleri artırmaktır. Araştırmalara göre, ilk olarak animasyon videoları ile karşılaşan ziyaretçilerin %70 i satın alma işlemine daha yatkın oluyorlar.

3. Google’da Daha Üst Sıralama

Dijital pazarlama dünyasına liderlik eden aynı zamanda Youtube’un da sahibi olan Google, video içerikleri seviyor. Çünkü video, kullanıcıların web sitenizde geçirdikleri süreyi uzatıyor ve bu doğal olarak SEO puanınıza da etki ediyor. Ziyaretçilerinizi animasyon videoları ile karşılamak sizi kısa sürede Google’da üst sıralara taşıyacaktır.

4. Çok Yönlülük

Videoların en iyi özelliği anında her platformda paylaşılabilir olmasıdır. Ürününüzü veya hizmetinizi anlatan animasyon videonuzu sosyal medya hesaplarınızda paylaşın ve ne olacağını izlemeye koyulun . Eğer animasyon videonuz ilgi çekici bir içeriğe sahipse saniyeler içerisinde binlerce insana ulaşacak ve ücretli reklamlar gibi size potansiyel müşteriler kazandıracaktır.

Yazımızı Sosyal Medya Hesaplarınızda Paylaşabilirsiniz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Diğer Yazılarımız

NASIL BİR REKLAM VİDEOSU HAZIRLATMALIYIM?

KAMERA ÇEKİMİ Mİ ANİMASYON MU? İşinizi, hizmetinizi veya ürününüzü anlatmak için videonun gücünden faydalanmaya karar verdiniz. Sonraki adımda ise bu videonun hangi tür video olacağına

NEDEN VİDEOLAR YAZILI METİNLERDEN DAHA AKILDA KALICI?

Siz farkında olmasanız bile video izlerken vücudunuzdaki ve beyninizdeki bütün kimyasal reaksiyonlar tetikleniyor. Videoların sonundaki harekete geçirici mesajla da göz göze gelince, metin içeriklerle karşılaştırılamayacak